snabb leverans

säkra betalningar med Klarna

100 dagars öppet köp

eller

få koll på sveriges snabbast växande racketsport

Padel, padel, padel – ja, det tjatas mycket om denna populära ”nya” sport runt om i världen, men vad är det egentligen som pågår i de där glasburarna?

Padel kan beskrivas som en hybrid mellan tennis och squash. Sporten spelas i en taklös ”bur” där de bakre väggarna är av glas och sidoväggarna är delvis av glas och delvis av galler. Vinner gör du på samma sätt som i tennis – genom att ta hem flest set.

Vanligtvis krävs det att man är fyra goda kamrater för att spela en match då man som regel spelar dubbel, alltså möts två mot två. Men det finns även möjlighet att på särskilda singelbanor spela en mot en, även om denna variant av padel inte är i närheten av lika populär som dubbelvarianten.

Utöver några schyssta medspelare så behöver du ett racket och padelbollar för att kunna lira en match. Racket som du håller i är ditt viktigaste vapen på banan. Om du tänker dig ett tennisracket som korsats med ett tjockt pingisracket så är du ganska nära ett padelrackets utformning. Padelbollarna ser ut som en kopia på tennisbollarna, men är något mindre och har lite mindre tryck i sig.

-10% off på ditt första köp! gäller på ord.pris

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info

-10% off på ditt första köp! gäller på ord.pris

  1. 1. Följ oss på Instagram
    Följ oss här
  2. 2. Signa upp på nyhetsbrev
  3. 3. Hämta koden