1-3 dagars leveranstid

säkra betalningar med Klarna

30 dagars öppet köp

eller

hitta din comfort zone på banan

Det finns två framträdande spelartyper inom padel, offensiv och defensiv. Den ena behöver inte vara bättre än den andra och ofta ter det sig naturligt vilken stil som är din.

En offensiv padelspelare kännetecknas av en offensiv och aggressiv spelstil. Du rör dig snabbt fram till nät så fort du har chansen, oavsett om motståndaren redan är där eller inte. Målet är alltså att komma fram till och erövra nätet så fort som möjligt, oftast genom snabba och aggressiva slag mot motståndarna. Du spelar med hög intensitet och mycket kraft. Som offensiv spelare vill du helt enkelt avgöra bollen själv, snarare än att vänta in motståndarens misstag!

En defensiv padelspelare kännetecknas av en defensiv och balanserad spelstil. Med baslinjen som trygghetszon rör du dig fram till nät när det krävs. Du har tålamod och använder lobben flitigt för att flytta bort din motståndare, så att det blir ledigt vid nätet innan du rör dig fram dit. Du föredrar ett säkert, kontrollerat slag framför en smash med full kraft. Först efter du har tvingat bak motståndaren i banan går du till attack. Som defensiv spelare spelar du helt enkelt säkert och har tålamod att vänta in att motståndaren begår misstaget!

Sammanfattningsvis kan en säga att en defensiv spelare spelar med balans och tålamod, samt låter bollen komma till sig med hjälp av väggarna, medan den offensiva spelaren söker upp bollen för att driva upp tempot i spelet och själv slå den avgörande smashen.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info