1-3 dagars leveranstid

säkra betalningar med Klarna

30 dagars öppet köp

eller

vilken padelnivå ligger du på?

Tycker du det är svårt att veta vilket rack du ska välja? Ta det lugnt, vi hjälper dig att reda ut hur du ska tänka! När du väljer rack är det väldigt viktigt att välja det rack som passar din nivå.

Bestäm först vilken nivå du ligger på och välj därefter ett rack som passar dig.

Nybörjare: Du har precis börjat spela padel och kanske är det dags att köpa ditt första rack? När du väljer rack är det viktigt att välja ett rack som känns rätt i handen. Du ska känna att du kan slå fler bollar över nät, än i nät. Du ska inte få ont i armbågen av detta. Här ovanför har du förslag på nybörjarrack.

För dig som är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med ett runt format rack med en mjukare kärna. En mjuk kärna ger dig som nybörjare lättare chansen att få fart på bollen. Ett mjukt rack genererar bättre hastighet på bollen och tillåter dig att bygga upp din spelvana mot allt hårdare slag. I ett runt rack är även sweetspoten placerad i mitten och ger dig fördelar genom att du får en större träffyta - ett mer lättspelat rack helt enkelt.

Här har vi samlat rack som är bäst för dig som är nybörjare.

Se Patric Persson berätta om Babolat Reflex - ett nybörjarrack

Medel: Du har nu spelat padel ett tag och vill testa avancera lite mer. Du är inte längre på nivån där du enbart ska lyckas slå bollen över nät. Du kanske vill fokusera lite mer på fart och kunna placera bollen rätt. Här kommer lite förslag ovanför på rack som kan passa.

Droppformade rack, även kallade hybridrack är en mix mellan runda och diamantformade racketar och ger dig det bästa av båda världar. Denna form är genialisk för medelspelaren eftersom den ger en ökad kraft samtidigt som den låter dig behålla kontrollen. Droppformade rack har en medium balans där vikten är fördelad mellan huvudet och greppet och en sweetspot positionerad däremellan som ger dig likt ett runt rack en stor yta att smasha med.

Här har vi samlat rack för dig som har börjat utveckla ditt spel.

Se Patric Persson berätta om Varlion Avant Difusior - ett rack för motionären

Pro: Du har spelat något år, kanske älskar du att titta på WPT och har rätt bra koll. Du vill kunna smasha bra men samtidigt lösa försvaret. Du önskar ett rack med hög balans. Du klarar av en mindre sweetspot och vill kunna sätta bra fart. Du vill helt enkelt ha en sportbil i din hand. Spana in racken ovanför som skulle kunna passa dig.

Det diamantformade racket är för dig som vill ha mer precision och kontroll i ditt spel. Ett diamantformat rack är generellt mer tekniskt och kräver ett mer offensivt spel. Balansen ligger högre upp och ger dig som erfaren spelare möjligheten att generera extra kraft i slagen. Sweetspoten är liten och positionerad i ett högre läge, nära toppen på racketen och kräver mer erfarenhet. Ett mer svårspelat rack som definitivt uppskattas av spelare som vill avgöra bollarna framme vid nätet.

Här har vi samlat rack för dig som spelar ett mer avancerat spel.

Se Patric Persson berätta om Babolat Veron Counter - ett avancerat rack

the racket finder

Osäker på vilket rack som passar just dig? Svara på några frågor och låt vår racket finder ta fram förslag på rack specifikt anpassade efter dig och din spelnivå. Gör testet här nedan.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info