1-3 dagars leveranstid

säkra betalningar med Klarna

30 dagars öppet köp

eller

vilka skor ska jag välja?

Skor - Något av det viktigaste att prioritera för att du ska trivas på padelbanan. Du minskar skaderisken, sparar på kroppen, och du får chans att hamna rätt på bollarna. Det finns många olika märken och modeller på marknaden, men här ska vi försöka vara generella och förklara vilka olika typer av skor det finns och vad som passar vilken spelare.

Oftast har varje varumärke två olika serier – En stabil sko och en lättvikt-snabb sko. Många stora varumärken såsom Babolat, Adidas, Head och Nike kommer från många års erfarenhet av tennis. Även om rörelsemönstret i padel skiljer sig från tennis, så passar de flesta skor båda sporterna väldigt bra. Däremot behöver du välja sko efter ditt spel.

I padel är det mycket löpning i fokus, detta eftersom man tar sig fram och tillbaka mot nät. Av den anledningen skulle man kunna tro att en löparsko är den bästa skon till padel, men löparskor är uppbyggda för att du ska springa rakt fram. Därför behöver du en sko som är anpassad för sporten.

Ska jag välja en stabil- eller en lättviktsko?

Valet av skor beror på hur din kropp är uppbyggd samt hur du rör dig på plan. Om du är lite tyngre i kroppen, eller om du har problem med skador, rekommenderar vi att välja en stabil sko framför en lättviktssko. Om du är du en smidig spelare som rör sig snabbt och bra, är en lättviktsko något för dig. En lättare sko förstärker dina egenskaper och hjälper dig i farten.

När du spelar padel rör du dig i alla led, fram, bak och i sidled. Så om skon inte är stabil, finns det risk för skador. Padelskor är även tillverkade för sitt underlag och det är viktigt att man som spelare känner att man får fäste. Med en stabil sko på fötterna får du ett bra grepp och en känsla av att du har kontroll på banan.

Inom den stabila kategorin finns en uppsjö av modeller. Här har vi sulor med bra stöd, samt skor som ska orka hålla dig på tårna hela matchen. Ett bra exempel i denna kategori är adidas Barricade. En klassiker i ny tappning, där man sätter stabilitet och prestanda före speed.

Detta är den produktkategori där den moderna padelskon går rakt in. Den har lite mindre vikt, mindre stabilitet, men den är snabbare och skapad för den lätta, explosiva spanjoren. Med en sådan sko förflyttar du dig snabbt i alla led samtidigt som den ger bra grepp när det behövs. När de gäller lättvikt, finns det också väldigt många olika modeller och varumärken.

Hur ska en padelsko sitta?

Det är självklart viktigt att dina skor känns sköna på. En bra känsla ger ett bra spel. En tumregel är att en padelsko ska kännas tight på foten men inte obekväm. När skon sitter tight är risken för skador mindre. Padel är en sport som kräver snabba förflyttningar och då vill du inte riskera att fötterna rör sig i skon eller glider av.

Anpassa dina skor efter dina fötters form, om de är smala eller breda. Det finns många modeller på marknaden, så det chansen är stor att hitta just din favorit. Tänk på att nya skor ska kännas tighta när du provar dem, då de mjuknar med tiden och forma sig efter just dina fötter.

Den första skon för dam

AVACOURT skapades utifrån kvinnors önskemål på både design och teknologi. Skon är anpassad för den genomsnittliga kvinnliga atletens storlek för att ge stabilitet och dämpning på de rätta ställena. Skon är utrustad med en lätt Bounce Pro-mellansula, TPU Torsion-systemet ger den perfekta balansen mellan stabilitet och flexibilitet. Ingen gillar skoskav - Det mjuka skaftet ger komfort i det område där kvinnor lätt får friktion. En padelsko helt för ett kvinnligt padelspel!

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info