1-3 dagars leveranstid

säkra betalningar med Klarna

30 dagars öppet köp

eller

get a grip!

Standarden är att racket säljs med en färdig linda som är satt på plats i fabriken. Just därför kallas detta för just fabrikslinda. Denna går såklart bra att spela med, men vanligtvis väljer spelaren att ersätta denna med en ny linda, eller att lägga en extra grepplinda ovanpå.

Så jag ska alltså ha dubbla lindor?

Detta är ett väldigt individuellt val, har du lite större händer så är det vanligt att spelaren har dubbla lindor på sitt rack för ett bättre grepp. Det minskar även risken för tennisarmbåge eftersom belastningen på armen lättar. Å andra sidan blir handleden mindre rörlig och du tappar lite känsla i slagen. Världsspelaren Paquito Navarro föredrar t.ex. att spela med så smalt grepp som möjligt medan Fernando Belasteguin har ett kraftigt grepp. Testa dig fram och för att se vad som är bekvämt för dig och vad passar dig och din spelstil.

Så vilken linda ska jag välja?

Även detta är ett väldigt subjektivt val för alla lindor har olika egenskaper. Vissa har en lite klibbig känsla medan andra är helt torra. Vissa är släta och andra mönstrade. Är du nybörjare så märker du oftast ingen större skillnad, medan du som spelat lite längre kan tjäna på att testa lite olika tills du hittar en som passar din smak. Eftersom svetten ofta är det som minskar greppbarheten så är ett tips att använda ett svettband på den armen som du håller racket i. Detta för att förhindra att svett åker från handleden ner i handen.

- Tacky / High tackyness är bra om du svettas mycket.

- Comfort / feel är bättre för de som svettas mindre eller inte alls om händerna.

- Vibrationsdämpande lindor använder du istället för fabrikslindorna för att få behagligare grepp med mindre vibrationer.

Jag ska alltså byta linda lite då och då?

Ja det är högst rekommenderat. Lindan tappar efter en tid sina egenskaper. Så för att få så rena slag som möjligt utan att racket glider runt som en tvål i handen så bör du byta med jämna mellanrum. Hur ofta beror på hur mycket du spelar och svettas, men även på temperatur och klimat. Under sommartid är det svårare att bibehålla ett bra grepp, då kan det krävas att du lindar om efter redan 1-2 matcher. Under vintertid när du kanske spelar mer inomhus så räcker det att man göra det mer sällan. I regel då istället efter 4-5 matcher. Men hellre att man byter för ofta än för sällan då det påverkar din prestation på banan. Ett bra grepp är grunden till ett bra slag.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info